Galerie St-John, Gent — Deel van het interieur van de galerie te Gent, die zich bevindt in een 18de eeuwse kapel

Galerie St-John, Gent

Deel van het interieur van de galerie te Gent, die zich bevindt in een 18de eeuwse kapel

Wie zijn we?
 
Misschien wel het best bewaarde geheim van de kunsthandel...  Sinds 1980 zoeken we over gans Europa verrassende en kwaliteitsvolle collectiestukken.  Meer dan 3000 kunstvoorwerpen van verschillende achtergrond, stijl, materiaal, afmetingen, prijs... worden tentoongesteld in het prachtige kader van 18de eeuwse barok kapel in het historische centrum van Gent.  
Als familiebedrijf bieden we een persoonlijke en discrete aanpak, gestoeld op jarenlange ervaring en expertise.  We groeiden op tussen kunstenaars en verzamelaars en genoten een opleiding Kunstgeschiedenis aan de Gentse Universiteit.  Daar ligt de bron van onze passie voor zowel de kwaliteit als de geschiedenis van een kunstwerk.  Kunsthistorische achtergrond, authenticiteit, originaliteit, métier en esthetiek: dit is wat onze klanten reeds meer dan 30 jaar in onze galerie zochten én vonden.
Overwin uw drempelvrees en laat u inspireren. Tot binnenkort? Emmy, Raf en Leo Steel. Wat kunnen we voor u doen?

  • Onze specialiteit:  aankoop en verkoop van kunst en toegepaste kunst uit de 19de en 20ste eeuw, vooral van Belgische kunstenaars.
  • We bieden advies bij het aankopen of verkopen van één object, volledige inboedels of nalatenschappen.
  • Schatten van specifieke objecten, collecties, inboedels of nalatenschappen.
  • We kunnen u helpen uw collectie te vervolledigen of uw interieur te voltooien.
  • Wanneer u belangrijke kunstwerken of antiquiteiten heeft, kunnen wij een gedocumenteerde verkoopstentoonstelling maken voor de promotie en verkoop ervan.  Onze jaarlijkse kunsthistorisch gedocumenteerde tentoonstellingen trekken een (inter)nationaal verzamelaarspubliek aan. (zie Vroegere Tentoonstellingen)
  • Ten behoeve van Musea en andere instellingen kunnen we bemiddelen voor het uitlenen van werken voor tentoonstellingen, bijdragen leveren tot kunsthistorisch onderzoek of het schrijven van catalogus teksten.
  • Organisatie van tentoonstellingen, opmaken van collectie inventarissen, kunsthistorische research.